0 I Fra tiden i Bred og Ørsted

Kirsebærtræ i blomst

Billedet af kirsebærtræet i blomst havde sin faste plads hos mine svigerforældre, Karen og Karl Søllested, i  spisestuens vestlige ende på gården derhjemme i Bred. Sandsynligt er billedet købt i 1940, det år Karen og Karl blev gift i Dreslette Kirke og det selvsamme år som de overtog deres nyerhvervede gård i Bred ved Vissenbjerg og her startede deres livslange erhvervskarrierer som selvstændige jordbrugere med traditionelt landbrug, dyrehold, maskinstation og skovbrug og hvor Karl af sognerådet blev udpeget til at fungere som snefoged.
På biledets / indramningens bagside læser man, at det er købt i Viggo Jensens kunsthandel, Torvet 6 i Assens, telf. 259.

Billedet er ret professionelt indfattet i en klassisk Rokoko guldramme og har aldrig været taget ud. Nogen egentlig eftertragtet pengemæssig værdi har billedet næppe, men det har gennem en menneskealder hængt hos mine afholdte svigerforældre, hvor det med sin vegetative optimisme har vist et øjebliksbillede af den naturs frodighed som Karen og Karl i deres hverdag, var så tæt involveret i. En søgning efter kunsthandleren / glarmesteren som blandt mange af sine kreative aktiviteter også lavede blyindfattede vinduer, glasmosaikker og anden kunst, gav resultat.

Kunsthandel og Mejeriudsalg

Forretningen i Assens havde Viggo Jensen i årene 1921 – 1959. Han har så startet forretning som 25 årig efter nogle få års virke som glarmestersvend og aktivt udfoldende kunstner. Viggo Olsen var født 1896 og døde i 1973, og der findes en del info på Lokalhistorisk Arkiv i Assens om ham og hans øvrige kunstnerriske virke. Han var ikke en Hr. Hvem-som-helst og for vi andre er billedet ikke et hvilket – som – helst billede, selv om det nok blot er et fotostat hentet fra et ugeblad eller et magasin.
Billedet havde sin faste plads i 58 år i mine svigerforældres stuehus på Gården Bobjerggård i Kådekilde ved Bred by, vissenbjerg sogn og det trækker gode erindringer med sig om to flittige, rummelige og virksomme menneskers liv og virke med børn, familie, venner og omgangskreds og hvor det var en del af hverdagen, ved højtider, fester og hjemmefødsler.
I 58 år stod kirsebærtræet i blomst hos Karen og Karl Søllested og deres seks børn, plus et par af Karens yngre søskende,
på gården Bobjerggård, hvor den gamle “Peter Bobjerg” så med på sidelinjen uden at lade sig se.

Andre tekster

Ingen kommentarer

Svar