0 I Sådan set

Den rigtige hånd

De fire små drenge øverst er Alfred og hans yngre bror, Ernst. De to andre drenge har vi ikke navne på.
Billedet af Alfred i marinetøj er taget på en sommermarkedsdag i 1921. Man holdt da sommermarked på Grevens Mark hvor nu Kildetoften ligger.
Alfred er da 12 år gammel.
Med murerskeen i hånden er han i færd med noget arbejde på bagsiden af Horne Forsamlingshus omkring den tid, da hans bekendtskab med Dagny er forholdsvis nyt.
Billedet med fiskestangen er taget ved Faaborg Havn i hjørnet hvor vandstandsmåleren havde sin plads og hvor Bjørnø-båden havde sin kajplads i 1960. Billedet var ledsaget af en tekst i et lokalt dagblad om, at ørreder havde forvildet sig ind i havnebassinet og havde problemer med at finde ud igen.
Stangen han fisker med, er en 11 fods ABU Atlantic massiv glasfiberstang. En forholdsvis tung stang som jeg arvede efter ham og som i skrivende stund fortsat er i min varetægt.
Vores far var venstrehåndet og når talen derhjemme faldt på den omstændighed, så fik vi historien om, at han rent faktisk i sin skolegang blev tvunget til “at bruge den rigtige hånd”, når han f.eks. skulle skrive. Som voksen fortsatte han med at skrive med “den rigtige hånd”. Når han gik på jagt og når han fiskede med stang ved kysten, byttede han hånd. Når han murede, holdt han murerskeen i venstre og vi kunne se på skeens slid, at den var vestreslidt.
Ud af fem drenge derhjemme, var to venstrehåndede. Jeg vil sige rigtige venstrehåndede. Når Per og Hans skrev, så skubbede de blyanten foran hånden. Når vi andre højrehåndede skrev, så trak vi blyanten efter hånden. Som venstrehåndet var det upraktisk at skrive med pen og blæk når hånden kom i karambolage med det våde blæk. En lidt ændret håndstilling klarede så det problem.

Andre tekster

Ingen kommentarer

Svar